Tiedote 29.4.2020

Uusia tuulia – Harjavallan Naisvoimistelijat ry on nyt Harjavallan Liikuntaseura ry

Harjavallan Naisvoimistelijat ry perustettiin 13. syyskuuta vuonna 1965, jolloin 15 asiasta innostunutta naista oli kokoontunut yhteen seuran perustamiskokoukseen. Toiminta alkoi tuolloin kuuden johtokunnan jäsenen sekä kahden varajäsenen voimin ja naisvoimistelutunnit aloitettiin 12.10.1965 Harjavallan lukion voimistelusalissa tyttöjen ja naisten voimisteluryhmillä. Tuosta alkoi hienon seuran hieno taival ihmisten liikuttamiseksi.

Liikunnan arvostus ja merkitys ihmisten elämässä on kasvanut ja muuttanut muotoaan vuosikymmenten saatossa. Meidän seuramme on luonnollisesti ollut osana tätä muutosta ja aloitusvuoden muutamasta viikkotunnista toiminta on kasvanut yli kymmenen viikkotuntia kattavaksi. Seurassamme on aina painotettu terveysliikunnan merkitystä ja osuutta ihmisen hyvinvointiin sekä panostettu erityisesti lasten ja nuorten liikuntaan. Liikuntamuodot ja tuntien sisällöt ovat vaihdelleet sekä kehittyneet kulloinkin vallinneiden trendien mukaisesti. Perusvoimistelu on muuttunut kuntojumpaksi ja myös lasten ryhmiä ja perheliikuntaa on ollut vuosien varrella tarjonnassamme paljon. Historiaan kuuluu paljon erilaisia tapahtumia ja liikuntanäytöksiä, joita olemme itse järjestäneet tai joihin olemme ottaneet osaa.

Tänä vuonna 2020 seuramme täyttää jo 55-vuotta. Vuosikymmenten saatossa seura on toiminut vireästi, mutta kuten todettu, tarjolla oleva ohjelmisto on matkan varrella muuttunut valtavasti ja naisvoimistelua ei tarjonnassa ole ollut aikoihin. Tästä syystä olemme seuran järjestäytymiskokouksessa 27.2.2020 päätyneet pitkän harkinnan jälkeen seuran nimen uudistamiseen. Seuramme uusi nimi on Harjavallan Liikuntaseura ry (HaLi).

Nimen muutoksen taustalla on ollut halu uudistua sekä löytää nimi, joka on nykyistä toimintaamme paremmin kuvaava. Harjavallan Liikuntaseura ry kuvaa toimintaamme nyt selkeämmin. Tarjoamme monipuolista liikuntaa kaikenikäisille.

Seuramme järjestäytymiskokouksessa 27.2.2020 hallitus valitsi seuralle myös uuden puheenjohtajan edellisen puheenjohtajan, Elina Saineen, siirtyessä erittäin ansaituille vapaapäiville puheenjohtajan pestistä. Elina on tehnyt hienoa ja ahkeraa työtä seuramme eteen kahdeksan vuoden puheenjohtajakaudellaan ja hän jatkaa edelleen hallituksen toiminnassa mukana. Uudeksi puheenjohtajaksi valittiin Anna-Liisa Ruusunen, joka on toiminut seurassa jo kymmenen vuoden ajan ohjaajana sekä hallitustoimintakausiakin takana on jo viisi. Hallitukseen kuuluu puheenjohtajan lisäksi yhdeksän jäsentä. Ohjaajia seurassa on kaikkiaan 15. Viime vuosina jäsenten määrä on ollut n. 200.

Pienen seuran hengissäpitäminen vaatii paljon voimia, hyvää tahtoa, kekseliäisyyttä ja sydämen on oltava ehdottomasti menossa mukana. Tottahan toki missionamme on jatkossakin pysyä ajan hermoilla liikuntatottumusten uusia tuulia haistellen ja tarjoamalla monipuolisia liikuntahetkiä kaikenikäisille ja ‑kuntoisille liikkujille. Tärkeintä toiminnassamme on yhdessä tekemisen riemu ja liikunnan ilon levittäminen!

Tervetuloa mukaan toimintaamme! Otamme avosylin vastaan uusia innokkaita toimijoita seuraamme.

Harjavallan Liikuntaseura ry, hallitus: Anna-Liisa Ruusunen (pj.), Elina Saine, Kaisa-Maria Pihlava, Virginie Suhonen (siht.), Kaija Kivinen, Jonna Peltonen, Minna Joro (vpj.), Leena Kivi, Sari Granni, Maarit Järvinen.

Harjavallan Liikuntaseuran säännöt